Vi venter, Jomfru Maria og mig

Klokken er 4.21, og jeg er træt, men kan ikke sove. Desværre er det ikke veer, der holder mig vågen, men tværtimod manglen på samme. Følelserne og tankerne vælter rundt, mens min fornuft forgæves prøver at mane til ro og orden. 10 dage er jeg nu gået over, og jeg er ked af det og frustreret. Jeg føler mig mislykket som mor, allerede inden jeg er blevet det. Min krop har opført sig forholdsvist eksemplarisk under hele graviditeten, så jeg havde nok regnet med, at den sagtens kunne finde ud af at ploppe en baby ud.

“Holdt!” råber min fornuft. “Vagt i gevær og se lige ud! Der er masser af førstegangsfødende som går over tid og må sættes i gang. Det er helt normalt!”

Jeg ville ønske, at jeg bare kunne slappe af og nyde den sidste tid, kun mig og Manden. Jeg ville ønske, jeg havde råd til at fise i biografen og ud at spise hele tiden, sådan som alle opfordrer os til. Jeg ville ønske, at mit ønske om snart at se min datter ikke var så frygteligt altdominerende.

“Stop!” råber min fornuft igen. “Der er jo endnu ikke nogen, som er blevet derinde. Ud skal hun nok komme, så bare slap af og tag det roligt!”

Men det er jo det jeg ikke kan! Og jeg ved godt, at jeg om et halvt år sikkert sidder og griner af mig selv lige nu, men ind i mellem bliver jeg altså helt seriøst i tvivl om, om jeg overhovedet kommer til at føde. Om der er en ende på den her venten?

Advent betyder jo “komme” og dette er i sandhed en advents-tid, jeg aldrig vil glemme. Gad vide om Jomfru Maria gik over tid, og om hun havde de samme spekulationer?

Reklamer
Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

13 kommentarer

 1. Og nu her efter et par timers blog-læsning og en kop varm kakao er jeg vist parat til at se om ikke dynen skulle være barmhjertig og give mig et par timers hvile, før jeg skal op igen.

  Svar
 2. Du har helt ret. Der er ikke nogen der er blevet derinde. Hun kommer lige så snart hun er klar. Hvornår bliver du sat i gang, hvis hun ikke kommer frivilligt?

  Kunne du ikke bruge tiden på, at købe julegaver?

  Jeg kan godt forstå, at du er utålmodig, men all good comes to those who wait 😉 I det mindste kan du bruge dagen på at sove. Det er jeg lidt misundelig over…

  Svar
 3. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse dit indlæg om hvordan hun endelig kom til verden 🙂

  Svar
 4. Pia

   /  4. december 2008

  Jeg fødte en pige i juli og gik 14 dage over og følte mig ligesom dig helt mislykket. Mine veer gik selv i gang og det var så dejligt at få hende ud og at holde hende. Bare rolig – hun skal nok komme når hun er klar. Fra nu af er det baby, der bestemmer.

  Held og lykke med fødslen.
  Knus.

  Svar
 5. Jeg har hørt rygter om, at når så fødslen endelig nærmer sig, bliver man fyldt af energi og laver underlige ting i dagene op til. Så hvis du pludselig får en trang til at pudse alle vinduer, fylde fryseren med hjemmelavet mad, lave rullepølse fra bunden, vaske alle gulve med en tandbørste eller lignende – glæd dig! Så skulle hun være godt på vej.
  Jeg har også hørt, at Animal Planet er godt lige før fødslen. De sender mærkelige programmer om dræberdyr om natten, når den højgravide ikke kan sove, fordi den kære baby endelig har plads til at lave gymnastik, når mor ligger i sin seng, og iøvrigt hele tiden hopper trampolin på blæren (Ih, mor – har vi det ikke sjovt?).

  Svar
 6. Kære gravidgrahvad
  Jeg håber dig og pigen fik lidt søvn.
  Jeg har dog aldrig født, men der er masser af gravide som går over tiden, også selvom de er anden og tredje gangs fødende. Jeg er barn nummer to, og lå så godt i min mors mave at jeg først kom ud tre uger efter den fastsatte dato.

  Prøv at se det som din datters måde at give dig en smule julefred på, inden hun kommer og gør din jul endnu bedre 🙂

  At føde et barn i december må være et rent julemirakel, kunne jeg forestille mig.

  Svar
 7. Jeg har hørt, at det skulle hjælpe at skubbe rundt på tunge møbler (?!?).

  Svar
 8. Kender det godt, når man går og gearer sig op over noget og fornuften ikke kan komme til orde.
  Jeg er i lav-barnet-fasen og har været det siden marts, så vi er på en måde i samme båd – bortset fra at du HAR et barn i maven.

  Er dog sikker på at hun kommer til sidst – ikke engang Jesus blev hængende deroppe 😉

  Svar
 9. Hold da op, hvor har folk mange gode råd! 😀

  Svar
 10. Hej du
  Er der levering fra storken endnu?

  Svar
 11. En hel uges stilhed.. Er der endelig sket noget??

  Svar
 12. Hvordan går det? Er hun kommet til verden, ven lille? Savner at høre fra dig 🙂

  Svar
 1. Coming up next is: Bitterhed | gravidgrahvad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: