Kasserede drengenavne

Nogle udtrykte interesse for at få listen med alle 25 drengenavne, så jeg har ofret mig og rodet skraldespanden igennem for at finde de udsmidte lister. I får dog ikke de seks navne, som vi har gemt til Rumpenissen, men til gengæld supplerer jeg med de navne, jeg selv godt kunne lide, men som Manden nedlagde veto mod. Så er der noget at vælge mellem:

Albert
Alfred
Gorm
Halfdan
Otto
Tue
Holger
Theo/Theodor
Julian
Vilhelm
Ludvig
Bertram
Anker
Clement
Elliot
Folke
Lauge
Vilfred

Navne som ikke nåede til fælles-listen:
Adrian
Anton
Bue
Claes
Ditlev
Ebbe
Esben
Harald
Hjalmar
Magne
Marius
Pelle
Viggo
Virgil

Alt dette kommer Rumpenissen helt sikkert ikke til at hedde, så værsgo at tage for jer! 😉

Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

14 kommentarer

 1. Bue spillede jeg fodbold med. Jeg gik også i børnehave med ham, men der husker jeg kun hans søster Pil. Teenageren gik så i klasse med nr 4 Aske og til et eller andet med nr 3, Lærke.

  Den sammensætning burde de nok have overvejet en ekstra gang. Ihvertfald tror jeg alle 4 var gevaldig træt af sætningen ” Bue tager Pil og skyder Lærke, brænder begge dele og ender op med Aske” eller noget i den retning 😉

  Svar
 2. Ihh altså… Mandens yndling er på din nåede-ikke-fælles listen 🙂
  Og der på er min jeg-bearbejder-manden-ihærdigt-ved-at-finde-øgenavne-til-hans-favorit-navn navn også…

  Men mange gode navne..

  Ud fra listerne vil jeg skyde på at Storm er blande de sidste 6 😉

  Svar
 3. gravidgrahvads iPony

   /  29. juni 2011

  @weirdo: Ja, den sammensætning er ikke god. Stakkels unger!

  @Alice: Nej, Storm har vi sjovt nok aldrig rigtig overvejet. Måske fordi at sandsynligheden for at han bliver en lidt stille dreng er nogenlunde stor, generne taget i betragtning, og så bliver det bare for paradoksalt med navnet Storm. Ligesom vi heller ikke vil kalde ham August, når han nu med stor sandsynlighed bliver født i august. 🙂

  Svar
 4. Jeg kan afsløre, at Truttens navn befinder sig på listen over de kasserede 😉
  Men generelt har vi tilsyneladende meget samme smag i navne – mange af dem havde vi også til overvejelse, før vi fandt ud af, at Fidusen var en pige.

  Svar
 5. Chokofantens navn er ikke med på hverken den ene eller den anden liste, kan jeg se – måske er det med på finalelisten? 😉

  Det er sjovt at lege navneleg på denne måde. Håber vi en dag får prøvet det med pigenavnene – jeg har masser af gode forslag…

  Svar
 6. Johanne

   /  29. juni 2011

  Takker 🙂 Vi to kunne helt sikkert blive enige om et drengenavn. Vores datter hedder Asta, og vi var helt enige om de gamle pigenavne. Jeg troede derfor, at vi var i samme kategori med drengenavne. Men der tog jeg fejl! Min mands bedste bud er Mogens, Henning, Vagn og Volmer!!! Og jeg kan sige, at det bliver ingen af de fire… Her bliver det nok en Jeppe eller en Thomas.

  Svar
 7. @Lisbeth: Hehe, gad vide hvilket ét det er. 😀 Men altså, de fleste af navnene er jo i kategori med modebølgerne med enten de gamle nordiske navne eller fra oldeforældre-generationen, så det er nok ikke så mærkeligt, at flere kan lide de samme. Vi har dog den regel, at hvis navnet er på Danmarks Statistiks top 50, så bliver det streget af listen (nogle af de nævnte navne røg på den konto). Vi vil gerne finde et navn, som er lidt specielt, men heller ikke så specielt, at folk tænker “Kan man hedde det?”.

  @Line: Ja, gad vide om det er på finale-listen. Det ku’ være lidt sjovt, hvis vi uden at vide det, kommer til at kalde vore unger det samme. Hvilke navne har I kasseret, og hvor enige har I været om, hvad I kan lide?

  @Johanne: Jamen så lad os da få en dreng sammen 😉 Det lyder som om din mand i virkeligheden er på forkant med navnemoden. Vores unger kommer sikkert til at kalde deres unger Mogens, Erik, Henning, Tove og Kirsten, for for dem vil det være bedste/oldeforældre-navne. Men man går vist heller ikke galt i byen med en Jeppe eller en Thomas. Det er i hvert fald solide navne, som ikke sådan uddør. 🙂 Hvilket navn er din favorit?

  Svar
 8. Jamen, vi har slet ikke kasseret nogen! Manden sagde: “Hvad med *navn*?” Og jeg svarede: “Det er et fint navn! Det snupper vi.” Så der har kun været ét navn i spil…

  Til gengæld nedlagde vi veto i stor stil mod hinandens forslag til pigenavne (det var før vi kendte kønnet). Og tilfældet ville at det er en dreng 🙂

  Svar
 9. Er man bare virkelig gammeldags og totalt “old-school”, hvis man synes de dér navne er pænt mærkelige..? 😀 for så vil jeg gerne ha’ lov at sige undskyld på forhånd…..

  Men vil gerne dele et lille trick, hvis du hælder mest til et fra no-go listen.. så spørg manden lige når Rumpenissen er blevet smidt op på maven af dig “ligner han ikke bare en (fx.) Ludvig…?” for liiige præcis dér kan man faktisk få trumfet en hel del igennem… Det er en garanti… 😉

  Svar
 10. Johanne

   /  30. juni 2011

  Jeg holder på Jeppe 🙂 Og ja, vi er til de helt almindelige navne. Min mand holder på Thomas efter Thomas Tvivleren fra Bibelen (han er aldeles utroende, men synes det er en fantastisk historie – det er den discipel, der kræver beviser for, at Jesus har hængt på korset, en slags bro mellem tro og videnskab)

  Svar
 11. Vi har det på præcist samme måde.
  Fidusen hed faktisk Esther i en hel måned -men så mødte vi et par frygtelig grimme piger i Superbest og svømmehallen, som også hed det – og så var det bare ikke vores navn længere – som det ellers er med Trutten.

  Så nu har hun et andet meget smukt navn, som er helt vores eget, men som andre godt kan stave til 😀

  Svar
 12. Ihh, sikke mange fine navne. Flere af dem har vi også overvejet til Varanen, men nu er vi gået lidt i en anden grøft, om man vil. Vi kan dog nå at lave navnene om de første 1800 gange – ingen af os kan komme i tanker om et drengenavn, hvor vi begge bare tænker “JA!”. Endnu, i hvert fald. Men det kommer forhåbentlig. Er spændt på at høre, hvad I ender op med at kalde lillebror 🙂

  Svar
 13. Piet Christensen

   /  25. juli 2012

  Det var dog de styggeste navne jeg længe har set. Måske er det bare mig, men jeg synes der er ved udvikle sig en tendens i danske drengenavne, som virkelig giver mig kvalme.

  Min top 3 liste over de styggeste lige nu:

  Theodor
  Valdemar
  Leonardo

  Min eget navn er godt nok heller ikke heldigt, vil jeg gerne erkende, men det er i det mindste ikke kvalmende prætentiøst.

  Svar
 1. Hjælp! Hvad skal vi kalde barnet? | gravidgrahvad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: