A small step for mankind, a giant leap for a girl

Så var det lige, at det var søndag morgen, og jeg var ved at skifte Troldens ble. Selv havde jeg ikke fået tøj på, så vi snakkede lidt om farven på mine underbukser. Det fik Trolden til at insistere på også at få underbukser på. De lyserøde. Med rævene. Hun fik dem på, men der gik jo knap fem minutter før både underbukser og bukser var våde. Hun kom op på toilettet og leverede til sin egen overraskelse en stor, brun blød én. Vi var meget benovede og stolte.

Hun fik lov at bruge underbukser resten af dagen, og vi huskede med jævne mellemrum at få hende på toilettet, hvor hun også fik klemt nogle dråber ud. Mandag ville hun igen have underbukser på. De gule. Med egernene. Det fik hun, og jeg pakkede næsten alle hendes bukser og underbukser ned, så hun kunne få dem med sig i børnehaven.

Et uheld havde hun den dag. Kun ét!

Tirsdag begyndte hun ind i mellem selv at sige til, når hun ville på toilet. Vi fik også et par beskidte underbukser med hjem fra børnehaven, men det skyldtes ikke som sådan et uheld. Hun havde lavet en af de bløde brune derovre og var så stolt, at hun bare havde hevet bukserne op og var faret ud til pædagogerne for at berette om hendes nye trick uden at blive tørret.

Nu er onsdag og torsdag også gået, og jeg tror, at man må sige, at Trolden omsider har smidt bleen. Ikke helt om natten endnu, men om dagen har hun. Næsten fra den ene dag til den anden og næsten helt uden kampe og uheld og gråd og tænders gnidsel.
Vi er så stolte!

Reklamer
Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

10 kommentarer

 1. Når de er klar – så går det nemlig nemt. Tillykke!

  Svar
 2. yay! det er så vigtigt! Og når det først kører, så er det bare så meget lettere for moaren og far-aren

  Svar
 3. Tillykke med det – ja det er stort (og en meget lettere hverdag venter forude) 😉

  Svar
 4. Det er så stort! TIllykke med det – som de andre siger, så bliver det så meget lettere, når man ikke længere har to, der bruger ble 🙂

  Svar
 5. Hun har vist de samme smarte underbukser som starutten 🙂 Og hvor kan jeg godt lide historien om uheldet i børnehaven. Det er da til at forstå. Tillykke med det!

  Svar
 6. Wuhuuu! Hvor stort – og så sidder jeg her fredag aften og trækker på smilebåndet over at jeg begejstres over at et barn, jeg ikke kender, smider bleen 🙂 Men jeg husker jo tydeligt stoltheden første gang Johannes slog en streg i det fri, stående….! – Man er vel drengemor 😉

  Svar
 7. Jamen det er jo SÅ fantastisk kun at skulle skifte én unges lorteble! Selvom man ligesom har vænnet sig til det, er det bare så meget rarere, at det bliver afleveret i lokummet.

  @Mille: Jeg tror nok, at de er fra H&M eller sådan noget. Hun fik dem i en pakke fra hendes bedsteforældre, og det er yndlings for tiden.

  @Vevika: Uh ja, når drenge kan stå op og tisse – det må også være en milepæl, der skal fejres.

  Svar
 8. Årh for søren – hvor bliver hun stor!
  Tillykke. Jeg glæder mig selv til den dag hvor bleer bliver fortid, men det har desværre lange udsigter eftersom det sidste barn stadig mangler at blive født (suk!)

  Svar
 9. Ha, hvor er det godt, og hvor er det godt at høre at det også kan være sådan og uden gråd og bøvl.
  Det er lige før jeg glæder mig til min Spunk skal til at smide bleen 😀

  Svar
 10. @Stine og Therese: Ja, det kan I godt glæde jer til. Det er virkelig dejligt! Men jeg var nu også ved at være godt træt af at skifte ble på et barn, der ikke længere kunne være på puslebordet.

  I øvrigt er natbleen også røget nu. Uden uheld, so far. Dejligt, dejligt, dejligt!

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: