Fra ferie til hverdag

Så er en vidunderlig afslapningsuge ved at nå sin afslutning. I morgen begynder hverdagen igen, i hvert fald for familiens to yngste. Jeg tøffer stadig rundt i mit limbo mellem specialeskrivende og arbejdsløs og hygger mig egentlig med det, og Manden skal vist mest bruge dagen på at indrette nyt kontor sammen med sine medselvstændige, for heldigvis skal han ikke arbejde hjemmefra.

Sommerhus var som nævnt fantastisk dejligt og afslappende. Vi var ved stranden, spiste is, havde besøg af gode venner og blev omsider hooked på Mad Men efter at have set halvanden sæson over 2 1/2 år uden at blive fanget. Men det ultimativt bedste ved det hele var, at Trolden og Rumpen blev bedre venner end nogensinde før. De havde stort set ingen konflikter overhovedet, men legede bare godt sammen hele ugen. Omkring tusind gange smeltede mit hjerte, når jeg hørte den ene kalde på den anden, eller når de skraldgrinede sammen over en eller anden leg, de havde fundet på. Ahrmen, det var fantastisk!
Desværre er det ikke fortsat efter vi er kommet hjem. Rumpen vil, som altid, gerne være sammen med Trolden, men hun afviser ham for det meste til fordel for sit eget legetøj eller sit værelse. Selvfølgelig behøver de ikke være bedste venner altid (det ville nok også være ret urealistisk), men jeg overvejer, om der er noget i vores hjem eller vores samvær, som måske giver nogle unødvendige konflikter? På ferien blev det i hvert fald tydeligt for mig, at det er tumlelegene, de mødes i, så måske kan vi indrette et stort fælles børneværelse med god plads til tumlen, og så til gengæld få ryddet noget af legetøjet væk? Det er ofte kampen om legetøjet, der skaber konflikterne, nemlig.

Måske er det for idealistisk at ville overføre feriestemning til hverdag. Ferier er jo altid anderledes end hverdag, og sådan skal det være. Der er en anden tid og ro over samværet, især når vi er væk hjemmefra og ikke føler “burde”-byrden tynge vores skuldre. Men det kunne da være dejligt om vi blot kunne få sneget en lille bitte smule feriestemning med ind i hverdagen. Det er måske derfor folk køber souvenirs?

Reklamer
Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: