Den arbejdsløse optimist

Jeg skrev tidligere om et job, jeg havde søgt. Jeg fik det ikke. Blev ikke engang kaldt til samtale, og selvom oddsne var umulige, fordi de havde fået sindssygt mange ansøgninger, er jeg alligevel lidt skuffet. Kunne de virkelig ikke se, hvor perfekt jeg ville være i det job?

Det er først for nylig gået op for mig, at jeg er arbejdsløs. Jeg har bare tænkt al min pludselige frihed som en slags ferie efter specialet, inden jeg skulle igang med noget andet. Men nu lader det der “andet” til ikke bare at komme flyvende af sig selv. Jeg vidste jo godt, at man kan fodre svin med arbejdsløse nyuddannede akademikere, men jeg havde helt naivt tænkt, at jeg da nok skulle finde ud af et eller andet.

Jeg klamrer mig stadig til naiviteten og optimismen. Der SKAL dukke noget op. Det gør der helt sikkert. Et eller andet. Jeg har nemlig allerede snuset lidt til, hvad der kan ske, hvis jeg mister modet. Det giver rastløse dage, hvor jeg ikke kan koncentrere mig om noget som helst. Det giver lange nætter, hvor jeg ligger dødtræt og lysvågen og spekulerer som en gal over, hvad jeg kan gøre for at vise, at jeg vil være en gevinst for enhver arbejdsgiver. Det giver i det hele taget en meget dårlig, demotiveret og trist udgave af mig selv.

Så derfor forsøger jeg at holde fast i naiviteten, håbet og optimismen. Det duer ikke at gå ned med flaget, endnu inden karensmåneden er gået, og jeg har fået mine første dagpenge. Ja, jeg er jo faktisk ikke engang rigtig arbejdsløs endnu. Først når jeg får dagpenge, må jeg gå ned, ikke?

Reklamer
Skriv en kommentar

7 kommentarer

 1. Netværk, netværk, netværk! Brug din linkedin-profil aktivt, og hvis du ikke har en, så opret en. Det er ikke flovt at være uden job, så fortæl vidt og bredt, hvad du kan og at du mangler arbejde. Måske er der en forælder i vuggestuen, der kender nogen, der…

  Og husk at gøre noget du godt kan lide og stille dig selv forskellige udfordringer som nu, hvor du skal blogge hver dag. Arbejdsløshed er ondskaben selv, hvis ikke man er opmærksom på at være aktiv. Hellere misse jobsøgningen en dag end at sidde derhjemme alene og gå kold over en ansøgning.

  Svar
  • Tak for fif.
   Jeg har allerede haft fat i den mest oplagte del af mit netværk, men skal klart dyrke linkedin lidt mere. Det vanskelige er blot, at jeg er så sindssygt specialiseret/niche-agtig, at de færreste sådan lige kender til stillinger, der passer til min profil.

   I forhold til det herhjemme har jeg lavet mig en liste med “Ting, jeg bliver glad for at få gjort” som indeholder alt fra at afkalke kaffemaskine og sortere børnetøj til at læse en god bog og skrive på nogle af mine fiktionsprojekter. Mit udgangspunkt er at nå én ting om dagen fra den liste. Det hjælper mig til ikke at sætte barren for højt og samtidig huske at gøre nogen af de ting, der gør mig glad. 🙂

   Svar
 2. Hey – Drik kaffe med mig! Så kan vi snakke karensmåned og svine jobcenterets sprogtone sammen!

  Svar
  • Åhr, dét ville jeg sindssygt gerne, søde Husmoder, men befinder du dig ikke i hovedstaden det meste af tiden?

   Svar
   • Jeg ved ikke hvorfor, jeg har en idé om, at du bor lige i nærheden? gør du ikke der? Jo? Men kan du ikke svine jobcenteret sprog i et indlæg så? Fordi jeg synes, akt det er pænt svært at forstå en “invitation” som kommer med en trussel om, at hvis jeg ikke dukker op vanker der karantæne

    Svar
 3. Man er altså først arbejdsløs når man får udbetalt dagpenge. og det er der jo nogle uger til endnu… (kan du høre, at jeg heller ikke helt har indset at jeg er arbejdsløs…)

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: