Mon en ko har fire mavefornemmelser? Mon jeg kan låne én?

Jeg er, som de fleste faste læsere af bloggen nok ved, blevet færdig med min uddannelse. Et lille bitte, ekstremt snæver-nørdet nichefag, har jeg læst, udelukkende baseret på interesse og uden at bekymre mig om skrækhistorier om arbejdsløse akademikere og den slags.
Efterhånden har jeg dog fået en ret klar idé om, i hvilken retning, jeg godt kunne tænke mig, at mit arbejdsliv kom til at pege. Men det er, mildt sagt, en vanskelig branche at komme ind i, særligt da den driver rovdrift på frivillig arbejdskraft og løntilskudsstillinger.
Så et mere realistisk bud er noget med at undervise, og det kan da være fint nok, men jeg tænkte, at det var Plan B. Nu har det imidlertid vist sig, at der minsandten også er rift om Plan B-jobopslagene (måske er det de andres Plan A, who knows?), så jeg er ved at miste modet en smule.

Nu er der så sket det, at nogen har foreslået mig til en stilling. Det er et område, jeg har en vis erfaring med, men det ligger langt fra Plan B og endnu længere fra Plan A. Mit indtryk er, at stedet meget gerne vil have fat i mig, og jeg er enormt smigret (alene det vil gøre det svært at sige nej), og på mange måder vil det da være federe at have et arbejde end at være arbejdsløs. Omvendt er jeg også nervøs for at komme for langt væk fra det, jeg egentlig drømmer om, og helt miste kontakten til branchen og den smule netværk, jeg endnu har.

I morgen skal jeg have en uformel, uforpligtende snak med dem, der tilbyder stillingen. Så må jeg lave en plus/minus liste derefter og prøve at finde ud af, hvad jeg egentlig helst vil. Mavefornemmelsen er pt. temmelig splittet.

Reklamer
Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

8 kommentarer

 1. Ja, det er lidt et dilemma. Men måske løser det sig selv når du har talt med dem? At mavefornemmelsen siger noget helt klart? Krydser fingre for dig 🙂

  Svar
  • Mavefornemmelsen er stadig ikke helt klar, men de vil gerne have en officiel ansøgning fra mig efter weekenden, hvis jeg er interesseret, så det sætter da et vist tidspres på. Jeg håber, at den på et tidspunkt står helt klart.

   Og TAK for de krydsede fingre! 🙂

   Svar
 2. Det er da SÅ meget bedre for selvværdet at have et ok-agtigt job mens du søger videre indenfor plan A (og B?) i stedet for at være på aktivering/jobsøgningskursus/løntilskud. Det tror jeg da i hvert fald, jeg skyndte mig nemlig at få et ok-agtigt job sidst jeg var arbejdsløs – og regner med samme plan når jeg er færdig på barsel hvis ikke mit plan A-job kommer med det samme

  Svar
  • “Problemet” er, at der er tale om en pioner-stilling. Jeg skal stort set skabe jobbet fra bunden, så hvis jeg går ind i det, er jeg nødt til at kaste mig over det med hud og hår og give min. et år på at få det etableret. Jeg har før haft pionerstillinger og elsker, men jeg havde bare ikke lige troet, at det skulle være i et felt, så relativt langt fra mit fag.

   Så altså, det jeg vist prøvede at sige var, at går jeg ind i det, skal jeg ikke samtidig rende og tjekke jobmarkedet. Dertil er jobbet for krævende.

   Svar
 3. Nu skal du bare høre, for her kommer noget meget vigtigt.

  Jeg havde aldrig i livet forestillet mig at arbejde med det, jeg nu har gjort, siden jeg blev færdiguddannet. Jeg vidste slet ikke, at det var en mulighed, og da jeg ligesom dig blev anbefalet til det første job, var det flere måneders ledighed og ringe jobudsigter, der fik mig til at sige ja..

  Og ved du hvad? Jeg er SÅ glad for mit arbejde. Selvom det ikke lige var det, man forestillede sig, kan det altså godt gå hen og blive drømmejobbet. Der har været meget tumult i mit arbejdsliv, men opgaverne og arbejdsformen er jeg blevet så glad for, at det bare er det jeg allerhelst vil.

  Svar
  • Det er dejligt med en god historie “fra det virkelige liv”. Det lyder som om du har fundet dig din rette hylde.

   Jeg tror faktisk også, at jeg vil kunne blive rigtig glad for det job, jeg er blevet tilbudt, men jeg bliver på en eller anden måde også nødt til at prøve at komme tættere på min drøm på et tidspunkt i mit liv, for ellers tror jeg, at jeg vil sidde med en følelse af, at jeg aldrig fik testet om jeg kunne. Giver det mening?

   Svar
 1. Nogen hjerneslukkere på linjen? | gravidgrahvad
 2. En beslutning (vistnok) | gravidgrahvad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: