En samtale med jobcenteret

Rumpen forstår at time sin sygdom til de mest ubelejlige tidspunkter. Sidste uge ramte han præcis den dag, hvor jeg havde møde med a-kassen, og Manden også havde møder hele dagen. Det lykkedes os dog at få mingeleret rundt med tingene, så han blev passet, mens jeg passede mit a-kasse-møde.

Fordi Rumpen og Nemesis åbenbart er gode venner, vågnede han brændende varm i går morges: en dag hvor jeg havde møde med jobcenteret og Manden også havde et uudsætteligt møde. Det endte med, at jeg måtte ringe og melde fra hos jobcenteret. Jeg snakkede med en dame, som blot sagde, at hun ville lade beskeden gå videre. Et par timer senere ringede en anden fra jobcenteret til mig, og samtalen forløb nogenlunde sådan her:

Jobcenter-mand: Jeg kan se, at du har meldt fra til mødet, fordi du har et sygt barn.
Mig: Øhh.. ja?
Jobcenter-mand: Børns sygedag er sådan set en ordning en arbejdsgiver kan have; det er ikke en lovlig grund til at blive væk fra et møde i jobcenteret.
Mig: Nå. Øh… okay. (shitshitshitshit)
Jobcenter-mand: Du skulle have meldt ferie så.
Mig: Jamen, øh. Hvad så…
Jobcenter-mand: Men jeg har hørt, at du har en jobsamtale i eftermiddag?
Mig: Øh.. nej. Øh.. hva?
Jobcenter-mand: (hviskende) Det er så her, du skal sige ja.
Mig: (lyd af ti-øren der falder) Ja! Ja, det har jeg.
Jobcenter-mand: Nå, jamen så kan du jo ikke komme. Det noterer jeg, og så får du en ny indkaldelse til møde. Held og lykke i eftermiddag.

😀

Reklamer
Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. Jamen det er så åndssvagt, det der med at man har alle pligterne, men ingen af rettighederne når man er på dagpenge. Du siger til hvis vi skal arrangere nogle jobsamtaler intern – jeg kan jo bare øhm… være ved at starte en virksomhed. Haha

  Svar
 2. Jeg ELSKER jobcenter-mennesker, der er lavet af kød og blod og ikke de der robotter, der prædiker paragraffer og andre kedelige ting. Du har helt klart vundet i jobcenter-lotteriet med ham der.

  Svar
  • … og næste gang, du skal til en samtale derinde, og Rumpen er syg, så siger du bare, at du har en jobsamtale hos mig. Telefonisk, ing’, men altså… 🙂

   Svar
 3. Det lyder, som en rar og menneskelig jobcentermand trods et absurd regel-land:-)

  Svar
 4. Ja du er også velkommen til at have jobsamtale med mig. Sekretariatsleder tæller vel også, hvis vi ikke siger, jeg er på barsel.

  Svar
 5. AARRGGHH, dagpengeregler for viderekommende!!! Hvad f***** er det for en virkelighed, de lever i? I hvert fald ikke en med små børn og mænd med job. Næh, så hellere at manden tager barn syg på jobbet, så man selv kan sidde der og vente på telefonen ringer *indsæt skumlen over tåbeligheder*

  Jeg kan faktisk huske at jeg var til et a-kassemøde, hvor damen oppe foran forklarede den regel med et “det vil MOR (menende hende selv) ikke høre!” På spørgsmål fra indtil flere småbørnsmødre om hvad hun så mente man skulle stille op svarede hun at man jo selv kunne blive syg… men det havde hun aldrig sagt…

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: