App-anbefalinger

Bare for at undgå misforståelser, så er dette på ingen måde et sponsoreret indlæg. Jeg havde bare lyst til at dele nogle erfaringer på app-området og måske endda få ny inspiration ved at høre om, hvad I spiller.

Det er ingen hemmelighed, at vi her i husstanden er utrolig afhængige af glade for vores apple-gadgets, som tæller to iPhones, to iPads (iPatter, hæhæ) og intet mindre end 5 fungerende computere/laptops, når de alle er i huset, og derudover et par stykker, der er defekte. Det er primært Manden, som er gadget-freak og apple-fan, men vi andre er blevet smittet og suget ned i en malmstrøm af afhængighed virkelig-glad-for-gadgets-og-hurtig-internet-adgang, som ikke er sådan at kurere.
Både Trolden og Rumpen kan fint manøvrere en touch screen, omend Rumpen ind i mellem bliver sur over, at programmerne lukker, når han trykker på den eneste rigtige knap, samt at hans tålmodighed ikke rækker til for lang loading af programmer, og han begynder at slå på devicet, hvis der går for lang tid.
Da det derfor er noget vi alle bruger en hel del tid på, tænkte jeg, at jeg lige ville give et par anbefalinger af de apps, som de forskellige medlemmer af husstanden bruger mest. Dog ikke seriøse liste-apps og sådan noget og heller ikke youtube eller netflix, som ellers også bliver brugt flittigt her. Vi snakker spil og underholdning.

Rumpens favorit-apps (han er knapt 2 år)

Toca Band
tocaband

Et enkelt musikspil. Hver figur har hver deres lyd af den samme sang, som de synger/spiller, når de placeres på pladserne i bandet. Der er forskellige variationer afhængig af, om de står forneden, i midten eller øverst. Det er rigtig fint, nemt at betjene for små pilfingre, og Rumpen kan bruge virkelig meget tid på det. På et tidspunkt bliver melodien ret enerverende for forældrene, mens ungerne ikke lader til at have en øvre grænse for, hvor meget de gider høre den samme melodi køre i loop.

KIDS video for YouTube
app

Okay, jeg sagde at det ikke skulle være film og youtube, men denne her har jeg som voksen været rigtig glad for at kunne give til ungerne. Det er en filtreret adgang til youtube, hvor udvalgte videoer egnet til børn er puttet i kategorier med logo, så de nemt kan finde det, de vil se, uden mulighed for at klikke sig videre på ting, de bestemt ikke skal se. Der findes mange forskellige udgaver af sådan en app-type, også nogle hvor man kan lave sine egne lister, men denne her har fungeret fint for os.
Dog skal man huske, at den går på nettet, når man bruger den, så den kan hurtigt sluge noget data, hvis man bruger den som underholdning i bilen.

Troldens favorit-apps (hun er 4 1/2 år)

Dr. Panda’s Daycare
daycare

En ret enkel lege-app, hvor fem forskellige dyr bliver afleveret i vuggestuen. Der kan man lege med dem, give dem mad, putte dem, spille musik med dem og meget mere. Der er utrolig mange muligheder i app’en, og Trolden har ofte lige skullet være færdig med at “putte” dyrene, før hun har kunnet lukke spillet. App’en er vist nok ikke helt billig, men den har virkelig været det værd.

LEGO Ninjago
ninjago

Nu leger Trolden mest med drenge i børnehaven, så derfor er hun selvfølgelig også stor ninja-fan. Derfor har hun været virkelig opslugt af denne Ninjago-app, selvom den ligger til den svære side i forhold til, hvad hun kan magte med en touch screen. Der er et ret klassisk kamp-spil, hvor man hopper rundt mellem platforme og skal slå sine fjender, før de slår én, og samtidig indsamle nogle lysende kugler. Styringen er rigtig fin, banerne overskuelige, men tempoet er lidt for højt til, at Trolden kan følge med, men så spiller vi det bare sammen, hvilket faktisk også er rigtig hyggeligt.

Mine yndlings-apps (31 år, men snart 31 1/2!)

Jeg synes selv, at jeg har en ret bred spil-smag, men derfor veksler mine yndlingsspil også ret meget. Her er et par af mine klassikere, som jeg ofte vender tilbage til, og et par, der hitter lige nu.

Civilization Revolution HD
civ

Jeg ELSKER civilization-spillene og har haft flere udgaver op gennem tiden, men jeg er i dén grad blevet bidt af iPad-udgaven. Primært fordi et spil kan gennemføres på 3-4 timers spilletid, afhængig af sværhedsgrad, i modsætning på de 11-12 timer, jeg ofte brugte på computerudgaven. Styringen via touch screen virker også meget bedre og er helt intuitiv. De har for nylig tilføjet multiplayer-funktion, men jeg har ikke afprøvet den endnu. Så hvis nogen er frisk på en civ-battle, siger de bare til! 🙂

Roads of Rome HD (2 og 3)
roads

Det er sådan et slags puzzle-spil, hvor man på tid skal bygge en vej, forskellige bygninger m.m. og samtidig sørge for, at der er mad og materialer nok til ens arbejdere. Roads of Rome (2 og 3, jeg har ikke prøvet 1’eren) er især godt, fordi det har ramt en ret perfekt udbygning af sværhedsgraden, så det starter let, men bliver gradvist sværere uden at blive så svært, at man giver op.
Jeg kan blive ret grebet af den slags spil og intenst gennemspille den samme bane igen og igen, indtil jeg har gennemført den på expert-niveau. Typisk køber jeg mig sådant et spil op til en ferie i stedet for et blad.

Spell Rush
spellrush

Jeg er ret vild med ord/vidensspil og har i perioder været inkarneret wordfeud/ruzzle/quizbattle-spiller. Pt. er det dog Spell Rush, som har det meste af min bevågenhed. Det ligner til forveksling Ruzzle med en masse bogstaver, som man på tid skal danne ord af. Forskellen er dog, at når et ord er stavet, forsvinder bogstaverne og nye falder ned. Den eneste ulempe er, at man ikke kan spille mod venner medmindre man har deres gamecenter navn (send en mail og få mit 🙂 ), men jeg hygger mig faktisk også ret meget med at konkurrere mod mig selv.

Dumb Ways to Die
dumb

Dette er et af mine seneste opdagelser, og det er intet mindre end genialt! Gameplayet er ganske enkelt, at en hel række skøre små figurer er ved at slå sig selv ihjel på dumme måder, og det skal man hjælpe dem med at undgå på tid. Jeg elsker musikken, animationen og især, at det hele åbenbart er et led i en kampagne for et metroselskab, der skal få folk til at være mere forsigtige i nærheden af toge. Der er endda lavet en virkelig catchy musikvideo med flere af figurerne:

Castle Story
castle

Jeg har en virkelig irriterende evne til at blive fanget af de såkaldte tap-games. Spil, hvor du skal opbygge en eller anden verden og enten må vente på, at tingene bliver færdige, når du har sat dem igang, eller tilkøbe diamanter el. lign. for at færdiggøre tingene hurtigere. Jeg nægter konsekvent at bruge in-app-purchases, men ikke desto mindre har jeg ofte gang i et eller andet tap-spil. Gamle favoritter, som jeg gerne vil anbefale er Pixel People (elsker især retrografikken) og Hay Day.
Lige for tiden er mit drug dog Castle Story, som er et helt fint gennemsnits tap-game, omend en smule svært at gennemføre uden tilkøb. En anden “ulempe” er, at hver gang man udfører et “tap” koster det stamina, og du får kun én ny stamina hver 3. minut. Det betyder, at man ind i mellem må lægge spillet fra sig for at give det ro til at “lade op”, men på en måde er det også en fordel, for så kan man ikke spille hele tiden. (og så siger vi ikke noget om, at jeg har ét spil på iPhonen og et på iPad’en).

—-

Phew, så nåede vi alligevel igennem! Probs, hvis du har læst det hele hertil. Jeg håber, du fandt nogle brugbare tips, og du må meget gerne fortælle, hvad dine yndlings-underholdnings-apps er. Jeg er altid frisk på at prøve nye spil af!

Reklamer
Skriv en kommentar

8 kommentarer

 1. Jeg spiller næsten aldrig, men kan se at de favoritter også er en del af dem min ældste søn (på 12 år) spiller 🙂
  Jeg spiller Quizbattle, Word collapse eller Flow Free.
  Prøv at hente iButtons – der er de mest fantastiske lyde i de knapper og ungerne hyler altid af grin når de trykker på den med prutte-lyden.

  Svar
  • hehe iButtons lyder sjov. Pruttelyde er virkelig top-humor for Trolden pt. og jeg er ved at få lidt spat af Kaj og Andreas “Prutte-bøvse-sang”, så ethvert alternativ er velkomment.

   Word collapse og Flow Free kender jeg ikke, men jeg vil helt sikkert undersøge dem.

   Svar
 2. Sidsel

   /  29. juni 2013

  Marius på 4 år: LEGO Chima, angry birds, toca doctor, ramasjang(den er ny)
  Elisa på 2 år: alle apps 😀 toca doctor, Rasmus klump, børnetime, duplo zoo, Magnus og myggen.
  Mig: hay day – det er desværre det eneste jeg spiller 😀

  Svar
  • Tak for ramasjang-forslaget. Den er hentet og Trolden ELSKER den.
   Rasmus Klump og næsten alle LEGO apps er også store favoritter her, men jeg tog dem ikke lige med i anbefalingen af pladshensyn og fordi rigtig mange kender dem, men ja, de er rigtig gode.

   Og Hay Day er altså også et godt spil! 🙂

   Svar
 3. Lisa Andersen

   /  29. juni 2013

  MindFeud – det spil, der har holdt mig fanget længe efter WordFeud og QuizBattle blev kedelige!

  Svar
  • Det har jeg ikke prøvet, men skal helt sikkert tjekke det ud. For ja, alle de andre bliver altså lidt for kedelige på et tidspunkt.

   Svar
 4. mindfeud. Og det væmmelige candy crush saga. Desuden Instagram (som jo ikke er et spil) og derudover quiz battle

  Svar
  • Candy Crush har jeg ikke prøvet. Hvorfor er det væmmeligt? Afhængighedsskabende?
   Og ja, Instagram er også én af dem, jeg bruger meget, og nok det eneste sociale medie, som får lov at komme med på sommerferie. 😉

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: