Ferie-hunger

Hold nu OP hvor jeg trænger til ferie! Man skulle tro, at det var løgn og jeg tør næsten ikke sige det til nogen, for jeg laver jo ikke noget, i modsætning til Manden, der som relativt nyudklækket selvstændig har lynende travlt med at få afsluttet projekter og nå de sidste deadlines, så han kan holde ferie med god samvittighed. HAN må godt trænge til ferie, og det gør han.

Jeg, derimod, bevæger mig rundt i en slags zombietilstand, primært forårsaget af en dum spiral af “bytten rundt på døgnet”, hvor jeg ikke kan sove om natten, men til gengæld falder om på sofaen i det øjeblik ungerne er afleveret. Jeg er konstant træt og ekstremt understimuleret, fordi mit sociale behov på ingen måde bliver dækket af afleveringssituationen i børnehaven.

Ungerne trænger også til ferie. Eller i hvert fald til at deres forældre får det, så mængden af kritik og irettesættelser kan falde markant. Noget ro, noget nærvær og samvær er hårdt tiltrængt for os alle sammen, tror jeg.

Nu er der heldigvis også kun to dage til, at ferien kommer væltende. Som nævnt skal vi på camping, hvilket jeg både er ret spændt på, men også glæder mig til. Jeg forventer, at det bliver ret afslappende, og vejret ser pt. ud til at blive godt.

Men for at der ikke helt skal gå matchende joggingdragter i den, har vi også lånt en lejlighed på Nørrebro en uges tid, og her er det, at jeg gerne vil benytte mig af, at flere af jer fantastiske læsere har et lidt mere nært kendskab til landets hovedstad end mig selv. Hvilke gode legepladser er der f.eks.? Gode, familievenlige spisesteder, som ikke er alt for dyre? Måske er der nogle gode arrangementer et eller andet sted?

Der er jo altid klassikere som Zoo og Tivoli, og lur mig om vi ikke skal prøve mindst én af delene, men i virkeligheden er det mest for os voksnes skyld. Ungerne vil helt sikkert synes, at det er mindst lige så eksotisk og interessant at sidde på en perron på Hovedbanen og kigge på toge eller jagte duer på Rådhuspladsen. De stakkels små bondebørn er lette at underholde.

Reklamer
Tidligere indlæg
Næste indlæg
Skriv en kommentar

4 kommentarer

 1. Hvis I trænger til at tage på en billig ferie, så kan i overveje at tage en afbudsrejse med alt inkluderet:) Det er også perfekt, når man rejser med børn og er et meget populært valg blandt familier! Du kan evt. læse mere om det her: http://afbudsrejserallinclusive.dk/

  Svar
 2. Tårnlegepladsen i Fælledparken. Intet over og intet ved siden af, når det kommer til legepladser. Og ja, den ligger vel strengt taget mere på Østerbro end på Nørrebro, men alt efter hvor I skal bo i 2200, er Fælledparken i gåafstand. Og når I alligevel er der, kan I jo lige nappe den (kæmpestore) nye legeplads op ad Serridslevvej med.

  Jeg er ikke så velbevandret på Nørrebro, og restaurantscenen har jeg forladt forlængst, men der ligger sådan cirka en milliard hyggelige caféer og shawarmabarer, så lur mig, om I ikke kan finde noget at spise. Laundromat på Elmegade er hyggelig, men måske knap så børnevenlig – så skal I i stedet besøge dens tvilling på Århusgade på – tadaaaah! – Østerbro. (Det er der, det sker, når man er børnefamilie, kan du nok høre 😉 )

  Hvis valget står mellem Tivoli og Zoo, vil jeg klart anbefale Zoo med den alder, ungerne har. Tivoli er fantastisk, men det bliver hurtigt rockerdyrt med billetter og/eller armbånd til forlystelser, og det er begrænset, hvor meget Rumpen vil kunne prøve. Der er godt nok en fantastisk legeplads i Rasmus Klump-land, men alligevel. Der sker også enormt meget i Tivoli – mange høje lyde, masser af mennesker og sådan. Der er det lidt anderledes i Zoo, hvor der også sker meget, men hvor der er mere plads at sprede det ud over. Og så er det jo altid et hit at klappe geder – og det kan man ikke i Tivoli 😉

  Nu ved jeg ikke, hvornår I skal af sted, men tjek bornibyen.dk for info om arrangementer. Og und jer selv et visit i Kongens Have, når de spiller (gratis) marionetteater. Det er SÅ hyggeligt!

  Svar
 3. gitterg

   /  6. juli 2013

  Nå. Nørrenbro: Enter me.
  Som Øglamor skriver, er det jo afhængigt af, hvor i bor men. Hvis det er i vores lokalområde så er legepladsen i Hans Tausen Parken dejlig. Og bemandet i hverdagene mellem .. 9? og 17 hvor der er toiletter åbent, mooncars og cykler ude – og kaniner, spil og alt muligt legetøj indenfor.
  Og så er den Laundromat på Vesterbrogade altså den mest børnevenlige, Østerbrofacister!;)

  Inden i gå på HTØ (det kalder vi legepladsen, det er dens kommunale forkortelse, skal i gå i Jægersborggade. Gaden ligger i forlængelse af Assistens Kirkegårds hovedindgang. Og så køber i kaffe hos Coffee Collective og kanelsnurrar eller en kanelsnegl med Vahronachokolade på toppen hos Meyers.
  Men tag den store pung med i Jægerborggade for der findes mange skønne butikker med øko-living ting (gogreen), smuk porcelæn (thinware), lækkert tøj (damernes magasin) og smykker hos Ladyfingers. Og så findes der også flere skønne restauranter, caféer og et karamelkogeri. Jamen: Jægerborggade! (For enden er Jægersborggade ligger Stefansgade som også indeholder en del gode ting. Og legepladsen i Nørrebroparken)
  Nå.
  Og så hvis i skal længere ud, så er der Den Røde Plads i Nørrebroparken og endnu længere ude Den Sorte Plads. I skal bare følge parken som slanger sig derudaf.
  Ellers er der jo hele Elmegadekvarteret, hvor også De gamle by ligger. Derinde findes en indhegning hvor der ind i mellem er klappevenlige får, høns og kaniner.
  Og så husk generelt at ved metrobyggepladserne er der oftest vinduer et eller andet sted i afskæmningen så man kan kigge ind på byggemænndende og maskinerne.
  Spørg endelig hvis der er mere jeg kan hjælpe med.
  UH! Og Guldbergs skole – de har den sejeste legeplads! Prøv den!

  Svar
 4. Feministen

   /  8. juli 2013

  Dette er cuttet fra en mail, jeg sendte til en jyde, der også skulle på kbh-tur med gratis fornøjelser. Håber det kan bruges:
  – Vestamager naturcenter (geder, masser luft og marker) – der kommer ofte institutioner.
  – Ørestad bibliotek – har ikke været der, men det skulle være nyt og fedt. Tæt på naturcenteret.
  – biblioteket/kulturhuset på rentemestervej i kbh. nv. Helt grønt rum, visuelt fedt.
  – tøjhusmuseet og nationalmuseet (sidstnævnte har en lidt træt, men fin størrelse udstilling, men jeg tror børn synes det er fedt)
  I en lidt anden boldgade: disneybutikken ved storkespringvandet. Alt for lidt plads og alt for mange børn. Men hvis I er alligevel er i nærheden, skal det da prøves.
  – havnebusserne (koster 2 zoner og en voksen kan vist have to børn med gratis).
  – havnebassinerne ved islands brygge og Fisketorvet. Vær obs på om de er åbne, da kommunen har bevilget færre penge til livreddere i år.
  – på Fisketorvet shoppingcenter er der et sjovt interaktivt gulv
  – Til dårligt vejr: dgi-byens svømmehal eller øbro-badet (ikke gratis).
  – Kgs. have har vist dukketeater hele sommeren omk. kl. 14-15 på hverdage

  God tur!

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: