Ude godt, hjemme også godt

Ferien lakker mod enden her. Vi kom hjem fra hovedstaden i onsdags og har siden da nusset rundt med både praktiske projekter og legeaftaler med meget savnede venner. Faktisk jublede Trolden i det øjeblik, vi kørte op i indkørslen, fordi hun så, at hendes bedste ven, nabodrengen, var hjemme, så hun løb derover i fuld firspring så snart, hun fik selen af. Så sødt og fantastisk at de kan danne så gode relationer i den alder.

Jeg synes virkelig, at vi har haft en fantastisk ferie i år. Yderpunkterne med henholdsvis camping og storbyferie(-agtigt) har været rigtig godt, og afslutningen med en række dage herhjemme til at komme lidt ind i den vante gænge, inden hverdagen tonser løs, har også været godt givet ud, fornemmer jeg. Børnene har mange indtryk, de skal have bearbejdet, så især Trolden og jeg taler en del om, hvad vi har oplevet. Tidligere når vi har holdt ferie, har jeg lavet et lille skema med små tegninger af, hvad vi skulle opleve (helt små ting som is og negleklipning har ofte også indgået), og så har vi sat krydser hver gang, vi havde oplevet en ting. Denne gang har vi ikke vidst så meget om, hvad ferien skulle indeholde på forhånd, men taget det meget som det kom, så derfor har jeg købt en kina-bog til hvert barn, hvor jeg har forsøgt at få dokumenteret vores oplevelser. Det er så den, vi også bruger, når vi skal snakke om, hvad vi har lavet. Jeg håber, at når de bliver lidt større, kan de selv tegne, hvad vi har lavet. Det bliver sådan en slags barnets bog, der kun bliver opdateret, når vi har tid, nemlig i ferierne. Totalt smart! 🙂

Kinabog1

Kinabog2

Nu er vi så ved at forberede os på, at det er mandag i morgen. Rumpen skal starte i en ny dagpleje, da hans gamle dagplejemor blev sygemeldt med stress i foråret, og siden da har det været en lidt turbulent tid for ham. Vi glæder os til at få lidt mere ro på på den front. Heldigvis er de tre som har været i gæstedagpleje sammen, som skal starte hos den nye, men der er ikke nogen fra hans gamle crowd, der flytter med. Jeg tænker, at starten måske bliver lidt hård for ham, men han er en robust lille fyr, så han skal nok finde ud af det.

Heldigvis har jeg jo lige et par dage til at køre ham ind, inden jeg selv starter på job d. 1. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, men er også spændt på, hvordan vores nye hverdag bliver. Heldigvis er det et job med en relativ god mængde fleksibilitet (bortset fra nogle til tider ret skæve arbejdstider), så jeg håber, det bliver en blid overgang fra studielivets “arbejd når du vil”.

Alt i alt er jeg meget fortrøstningfuld og ser frem til, hvad livet har at byde på på den anden side af ferien. For et år siden så tingene temmelig anderledes ud, da jeg sad i et sort hul, som jeg ikke kunne komme op af. Jeg er så taknemmelig for, at det lader til at være et overstået kapitel, men jeg tænker også, at jeg fortsat må øve mig i at lytte til mig selv, så jeg ikke ryger så langt ud over kanten igen, inden jeg opdager, at der er noget galt.

Så ren optimisme og lallegladhed herfra!

Reklamer
Tidligere indlæg
Næste indlæg
Skriv en kommentar

4 kommentarer

 1. Det var da en helt fantastisk idé. Men samtidig er den nok for ambitiøs for mig. Jeg er stadig kun kommet 1½ måned ind i Johannes babybog! Du ved ham der nu er 5…

  Lige nu drømmer jeg om at lave årsbøger til drengene, men jeg ved ærligt ikke om jeg kan overskue arbejdet. Måske hvis jeg begrænser sideantallet.

  Håber at alt går godt med Rumpen og ny dp-start.

  Svar
 2. Jamen, hele pointen er nemlig, at det ikke er en skid ambitiøst. Jeg har heller ikke lavet noget på de der barnets-bog, og vi har ikke engang fået fremkaldt så meget som ét foto af nogen af ungerne på ægte papir.
  Men det her ferie-bogs-noget kan jeg overskue, fordi det mest består af at hamstre nogen brochurer fra de oplevelser, man har haft, og derudover “tegne” hvad barnet ellers husker, som tit er noget helt andet end det, vi andre synes er fedt. Trolden synes for eksempel, at det bedste ved vores københavnertur var Tivoli og at køre i de gule busser.
  Endnu et argument for, at det ikke behøver være spor ambitiøst, er, at man kun behøver lave det i ferierne. Desuden satser jeg som sagt på, at det er noget, ungerne selv kan gøre, når de bliver lidt ældre.

  Min mor har også været superambitiøs med års-fotobøger til os alle tre hver jul. Jeg har på et tidspunkt forsøgt i det mindste at få sorteret vores digitale fotos, men de er spredt over 3-4 forskellige computere, så jeg kan slet ikke overskue at gå i gang. Probs til dig, hvis du får lavet årsbøger! 🙂

  Svar
  • Jeg gør det, tror jeg… Nu skal der købes bøger, skal der. Og en lim. Måske udvider jeg det med særlige udflugter. Fx hvis når vi skal i Den Blå Planet, som er udenfor ferietiden, men en ting vi vil kunne tale om i evigheder.

   Tak for inspiration!

   Og årsbøgerne står stadig på ønskelisten. Et potentielt projekt til en 3’er barsel. Hvis jeg da nogensinde får sån’ en. Er dog ikke sikker på at årsbog-argumentet kan overbevise Jesper. Tværtimod 🙂

   Svar
 1. 8 skridt på vej mod skærmfri ferie | gravidgrahvad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: