Visdom fra den 4-årige

Måske skulle man prøve det der blogging igen? Det var jo sjovt engang, men så kom Livet lige forbi og vupti, gik der over en måned uden nogen form for aktivitet her på stedet. Vi giver det lige endnu et skud og ser, om det kan blive sjovt igen.

20131031-213103.jpg

Trolden har efterhånden nået den alder, hvor der strømmer alle mulige fantastiske tanker ud af hendes mund. Hun overvejer, ræsonnerer og prøver at forstå logikken i det, hun oplever. Her er tre af mine yndlingssamtaler med hende fra den sidste måneds tid.

“Når man er forelsket, får man røde kinder. Og så kan man kysse en frø og så bliver den til en prins. Man kan også kysse en haletudsefrø eller en rotte.”

“Adam og Eva blev smidt ud, fordi de havde spist af Guds æbler uden at spørge om lov først.”

En aften taler vi om uhyggelige drømme. Trolden forklarer, at hun har drømt om Mumitroldenes spøgelser, som vil have fat i bedstemorens ur. “Drømmer du også uhyggeligt mor?” “Ja, jeg har engang drømt, at far og Rumpenissen og dig blev væk fra mig, så jeg slet ikke kunne finde jer, og så blev jeg rigtig bange og ked af det.” Trolden tager mig i hånden og siger: “Det’ fordi du ikke må give slip på hånden, mor. Du skal blive ved med at holde fast, så bliver du ikke væk.”

Reklamer
Skriv en kommentar

5 kommentarer

 1. Velkommen tilbage 🙂 Elsker børnevisdom – de er jo uendeligt kloge, de små. Er særligt vild med den sidste af jeres samtaler, for hun har jo ret; Du skal bare lade være med at give slip på hånden 🙂

  Svar
 2. Åh hvor er hun fantastisk! Jeg glæder mig til vi når så langt herhjemme. Omend 2,5år også er en fed alder at føre samtaler i.

  Svar
  • Jep, 2,5 år giver nogle helt andre slags spændende samtaler. Hos Rumpenissen kan jeg f.eks. ofte høre mig selv imiteret af en børnemund. Her forleden under aftensmaden prøvede jeg at høre ham ad, hvad han havde lavet i dagplejen, men han pegede bare på min tallerken og sagde “Spise mad, mor!”. Mon ikke, at jeg ofte har afbrudt hans lange, lange rants ved at minde ham om, at han skal huske at spise? 😀

   Svar
 3. Haha, åh, lige netop spøgelserne fra Mumi drømte jeg også om som barn. de er nu altså uhyggelige. Søde citater (:

  – Anne

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: