Stegeso for begyndere

Til den føromtalte fest, som i øvrigt var super hyggelig, afslappet og nede på jorden, blev jeg også beriget med gode gaver. Blandt andet fik jeg sådan en fin Römertopf-tingest:

stegeso

Jeg har hørt at de skulle være supergode og smarte og lave lækker mad, men jeg er temmelig blank på, hvor jeg lige skal starte. Og er det noget med at de skal ligge i vand, når de ikke bliver brugt?

Tips, tricks og almen hjælp til en stegeso-newbie modtages med tak!

Reklamer
Næste indlæg
Skriv en kommentar

7 kommentarer

 1. Der står på dem, at de skal være gennemfugtede inden man smider dem i ovnen med mad i. Men altså. Jeg husker det ikke hver gang. Og hvis man alligevel har lidt grøntsager som frigiver lidt væske, en sjat vin, bouillion eller vand ved maden, så gør det ikke noget forskel.
  Så start med at hælde en kylling, krydderier som hvidløg, løg, og citron i. evt sammen med nogle kartofler og gulerødder og så giv den… 1,5 time ved 200 grader. (Tjek den lige inden du servere :)) Det er godt!

  Svar
 2. Grønt i bunden, kød/fisk på toppen og låget på. Husk at den skal stå ‘i blød’, dvs. med vand inden brug (ca. ½ time) så leret ikke revner ved brug. Den kan IKKE komme i opvaskemaskine. Eller prøv at google Römertopf, så kan du finde alverdens opskrifter.
  Mine børn er ikke pjattede med den, for grøntsagerne er jo varme og bløde, når de er lavet deri…

  Svar
 3. Lisa Andersen

   /  11. februar 2014

  Prøv at gå ind på klidmoster.dk og søg römertopf oppe i søgefeltet allerøverst til venstre! Der er mange fede opskrifter – også på alt muligt andet.
  KH Lisa

  Svar
 4. Mmm – mad i Römertopf er SÅ lækkert. Du kan også bage i den. Husk, som andre skriver, at den (helst) skal stå i blød først. Og så er det vigtigt, at den kommer i en kold ovn. Den kan ikke tåle at komme ind i en varm en af slagsen. (Tillykke med fødselsdagen, i øvrigt. Er håbløst bagefter, jeg ved det. Rundstyk’!)

  Svar
 5. weirdo

   /  12. februar 2014

  Brød i stegesoen er helt fantastisk, men en lidt langsommelig process. Men und dig oplevelsen en dag, hvor du har et døgns tid til rådighed.
  Alt er nærmest godt, når det er langtidsstegt. Ulempen ved stegesoen, er at der generelt er lang tilberedningstid, fordelen er at det passer sig selv, når det først er sat i ovnen.

  Min første ret var vist nok den her. Tænkter at den nok også går til børn http://madkrummen.dk/aftensmad/fjerkrae/sammenkogt-ret-i-romertopf/

  Svar
 6. Maria

   /  13. februar 2014

  Jeg har lavet rigtig meget mad i min stegeso – og det er nemt og skønt bare at smide maden i ovnen og glemme alt om den, indtil man skal spise…. 6 timer senere…
  Det er ikke for at smide dig over på min blog, men jeg har skrevet lidt om det her og der:
  http://hyldemorshave.wordpress.com – prøv at søge på “stegeso” i øverste højre søgefelt… 😉
  KH

  Svar
 7. Tak for inspirationen, alle mand (kvinder)! Jeg glæder mig til at få afprøvet den, selvom det nok først bliver i weekenden, når nu det tager så lang tid.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: