Je t’aime Paris

Om fire dage, fire bitte-små dage, tager Manden og jeg på “second honeymoon” til Paris. Jeg glæder mig vanvittigt, samtidig med at vi begge stresser over alt det arbejde, vi hver især er nødt til at få afsluttet, inden vi er klar til at tage en forlænget weekend sammen.
Vi har således ikke rigtig fået planlagt, hvad vi skal, når vi er dernede, udover at sove længe og nyde ikke at skulle spise aftensmad inden kl. 18.
Dette er min 4. tur til byernes by, og Mandens 2. så vi har ikke trang til at fise rundt til alle hovedattraktionerne, men hvad skal vi så? Har du været afsted og sidder du med et par gode tips til et lækkert, ikke for dyrt spisested, eller et rart sted at gå en tur, eller måske et spændende overset museum, så kom frit frem.
Alle tips gengældes med et virtuelt kram!

Reklamer
Næste indlæg
Skriv en kommentar

10 kommentarer

 1. Hvor lyder det dejligt! Jeg er lige kommet hjem fra en uges ferie i Paris, som dog bar præg af, at vi havde vores datter med. Fra utallige tidligere besøg vil jeg dog anbefale Rodin- og Picassomuseerne og Jacquemart- André. Kan I lide Monet, er der både Marmottan og l’Orangerie. Hvis I er til hyggelige gourmetgader, bør i besøge Rue de Montorgueil. Det er godt sted at købe søde delikatesser.

  Mit eneste must-do i Paris er at spise falafel på Place de Vosges, så det bliver jeg selvfølgelig også nødt til at anbefale.

  En anderledes restaurantoplevelse kan I få på Nos Ancetres Les Gaulois på île de Louis. Man starter med en kæmpe kurv rå grøntsager, efterfulgt af tørrede pølser med cornichoner mm. derefter en egentlig forret (mener jeg), Grillet kød efter eget valg, ost og dessert. Vinen tapper man selv fra tønden i den mængde man nu lyster, og hvis ikke jeg husker galt, koster det ca. 40 euro pr. snude.

  Svar
  • Tusind tak for ideerne! Ja, Rodin har jeg faktisk længe tænkt at jeg gerne ville se. L’Orangerie har jeg besøgt flere gange, men er meget fascineret af stedet, så måske skal jeg forbi igen 😛

   Falafel og vin fra tønden lyder også som to helt fantastiske, vidt forskellige oplevelser.

   Svar
   • Nåja, jeg lovede jo et virtuelt kram som tak:

    8====== 🙂 =======8

    ^en smiley med meget lange, kramme-arme
    Værgso!

    Svar
 2. Kristine

   /  24. marts 2014

  Mit bedste råd til at opleve ukendte dele af en storby: Køb et dags- eller ugekort til offentlig transport, og lav en liste med 6 muligheder for hver af følgende forslag til kategorier: Transport, hvor langt med valgte transportmiddel, oplevelse (museum, park, butikscenter osv.), kultur, mad og tidspunkt. F.eks.transport: Bus, metro, cykel, gåben, båd, elevator (hvis du ikke kan finde på seks forskellige, så lad et eller flere emner være genganger). Mad: fransk, tag med, billigt, i et bestemt område osv. Derefter er pointen, at I aftaler hvor mange forskellige kategorier I skal vælge på forhånd og så på skift kaster I terningen og noterer udfaldet, hvorefter I enten bare tager afsted ud i det blå og spørger jer frem eller gør det i god tid, så I har tid til at undersøge lidt mere. Den metode har jeg selv brugt med held mange gange, hvor min(e) rejsepartner(e) og jeg hverken har haft samme interesser eller alder og det har altid givet et godt resultat, da oplevelsen bliver fælles og historierne sjove og der er INGEN, der bagefter kan sige, at de ikke har haft indflydelse på programmet.

  Hvis I ikke er til ovenstående, så kan jeg anbefale følgende:

  Jardin Des Tuileries, (gerne ved bassinet, hvor børn sejler med skibe, der kan lejes), når I trænger til lidt forårssol og afslapning efter at have travet rundt i Quartier Latin på den anden side af Seinen.

  Promenade Plantée, ved Gare de Lyon

  Institut du Monde Arabe er bestemt et besøg værd af følgende grunde: På tagterrassen (9. etage), hvortil der er gratis adgang, er der en flot udsigt over Paris (bla. La Grand Arche i det fjerne og Ile de la Cite lige for) og også mulighed for at besøge restauranten, der både har en enkelt kop/glas og/eller arabiske retter på menukortet, der enten kan nydes ude eller inde. Instituttet er tegnet af Jean Nouvel og er bemærkelsværdigt pga. sydfacadens vinduer, hvor vinduernes åbninger åbnes og lukkes afhængig af lyset udenfor og dermed skaber en varieret facade og ditto interiør, så brug lidt tid og bemærk dette. Derudover er der en boghandel i stueetagen, hvor der bla. kan købes de flotteste postkort illustrerede med kaligraferede arabiske bon mots. De er meget flotte og vise, så se, vælg, køb, nyd og giv dem videre. Derudover indeholder instituttet en række andre muligheder (cafe, udstillinger, omvisning osv.) se selv på: http://www.imarabe.org , der “kun” er på fransk.

  Le Marais er også værd at bo og gå rundt i pga. butiksvinduerne (herreskjorte-skrædderier) og eksklusiv mode til kvinder, det jødiske islæt og det nærliggende Place des Vosges, hvor en medbragt frokost kan indtages i ro, mens folkelivet betragtes og adgangen til gratis Wifi kan benyttes, som i masser af andre offentlige parker i Paris.

  En tur med båd, der inkluderer Canal Saint-Martin, hvor man sejler i en tunnel under Place de la Bastille og videre til Parc de Vilette, hvor endnu et medbragt måltid kan indtages i grønne omgivelser.

  Se iøvrigt: http://www.b.dk/rejser/paris , hvor der er masser af andres gode råd til Paris.

  God tur og fornøjelse

  Svar
  • Jeg ELSKER ideen med terningerne! Den vil jeg helt sikkert forsøge at lokke Manden med på.

   Du har virkelig mange gode ideer og anbefalinger. Tak fordi du tog dig tid til at skrive dem! *virtuelt kram til dig*

   Svar
 3. gitterg

   /  24. marts 2014

  Jeg har ingen deciderede anbefalinger, andet end, at hvis det var mig, så ville jeg nyde muligheden for at drikke vin til frokost (og eftermiddag og aften) og så ellers bare være impulsiv mht.. det hele.

  Svar
  • Det vil vi helt sikkert også! Nydelse og afslapning står øverst på to-do-listen!

   Og du skal da ikke snydes for en krammer:
   ::hugging::

   Svar
 4. Ingen anbefalinger herfra. Det er flere år siden jeg var i Paris. Men en lille kommentar – nyd det. Giv tid til bare at sidde på en bænk i parken og suge byens puls til sig.
  Rigtig god tur (jeg er ret misundelig) 🙂

  Svar
 5. Sarah

   /  25. marts 2014

  Jeg elsker Le Petit Marche, der ligger i Marais, meget meget tæt på Place de Vosges. Dejligt til frokost og hyggeligt om aftenen. Bestil bord til aften. Vigtigt. Det er som regel nok at gå forbi samme dag. Fransk møder asiatisk mad, og deres stegte tatar er til at slå ihjel for.

  Svar
 1. På kanten af ferie | gravidgrahvad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: