Hvem skal jeg sende bestillings-listen til?

Når man som os har et barn af hvert køn, er der meget få, der spørger til det tredje barns køn. Ikke at det generer mig – tværtimod er det rart at slippe for den forestilling, at man skal ønske sig noget bestemt, baseret på hvad man allerede har.

Trolden ønsker sig en lillesøster, for som hun siger, “nu har jeg prøvet en lillebror”, og Rumpenissen vil selvfølgelig helst have at babyen er en dreng, så han kan blive storebror i stedet for storesøster (jeg har forklaret ham at han kun KAN blive storebror, men det er ikke helt trængt ind endnu).

Hvis jeg helt selv kunne vælge, er jeg faktisk ikke så interesseret i kønnet, som jeg er i temperamentet. Umiddelbart ville jeg sige, at jeg helst ville have én med Troldens temperament. Vi har vores udfordringer med Rumpenissen, som oplever sine følelser meget intenst og giver udtryk for dem med hele sin krop – hvad enten det er glæde og kærlighed, eller vrede og forurettethed. Vi har kæmpet meget med, at han har bidt og slået, og i det sidste års tid har vi gået på et forældrekursus for at få redskaber til at hjælpe ham til en mere hensigtsmæssig adfærd. Det er helt klart blevet bedre, men der er stadig et godt stykke vej for ham til at kunne begynde at sætte ord på sine følelser.
Så jeg har ønsket mig én af troldens støbning.

Men så var det, at Manden mindede mig om, at det første år med Trolden var SÅ hårdt. At hun som spæd var meget kontaktsøgende, ikke ville ligge selv, selv ikke i den korte tid det tog at gå på toilet, og at det i det hele taget var udfordrende. Og jeg huskede at under hendes “terrible two’s” blomstrede hendes temperament også, og der blev kylet en hel del sutter gennem stuen, når hun ikke fik sin vilje.
Rumpenissen, derimod, var et nemt spædbarn. Han spiste, sov og sked som han skulle. Han ville gerne gå fra arm til arm, elskede at møfle rundt på legetæppet, og så sov han igennem, fra han var 4-5 måneder.

Så, kan man ønske sig en kombination af Rumpens første par år og Troldens senere år? Og hvem tager imod bestillingerne?
– men uanset hvilken én vi får, vil vi sikkert få det hele ødelagt ved at grundforkæle ungen! Jeg mener; vi er fire mennesker i familien nu til at føje dens mindste vink, og det kan vi helt sikkert ikke lade være med, for den vil være SÅ nuttet, og den vil være vores!

Reklamer
Tidligere indlæg
Næste indlæg
Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. Man kan være sikker på én ting – det barn bliver intet som de to andre, men helt sit eget 😉 med fordele og ulemper (så at sige). Kh. Birgitte

  Svar
  • Ja, det er jeg også ret sikker på. Det er bare svært ikke at lave statistik ud fra de to, man allerede har 😉

   Svar
 2. Du er tilbage 😀

  Svar
 3. Det kommer til at ligne sig selv, det er helt sikkert!… Vær du glad for, at ingen spørger til kønnet. Jeg er jo mor til tre drenge, og når man venter den tredje, så har folk simpelthen så ustyrligt travlt med, at det nok er en lille pige. Det er enormt sårende, at det kun et det, folk går op i. Som om det var det, det kommer an på. Og som regel bliver det hele lige rundet af med et ‘så må I på den igen!….’ Øh…. What?! I think not…

  Svar
  • Ja, det er jeg bestemt også glad for. Jeg har dog, siden jeg skrev indlægget, fået kommentaren i sådan lidt bagvendt form: “Hvor er det dejligt for jer, at I har én af hver, for så er det jo ligemeget, hvad den tredje bliver.”
   Og min svigermor omtaler konsekvent vores børn som “ønskebørnene”, og med det mener hun, at vi har én af hvert køn. Jeg tror, hun synes at det er lidt skørt, at vi vil have en mere. :/

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: