The end is near

Terminsdagen både kom og gik i fredags uden at gøre særligt væsen af sig. Ingen veer, bare meget mave og ret aktiv baby indenbords, og sådan er det fortsat. Der er tidspunkter, hvor jeg bare VIRKELIG gerne ikke vil være gravid mere, og så er der andre tidspunkter, hvor jeg kommer i tanker om, at det er sidste graviditet, jeg kommer til at opleve, og at der også er visse fordele ved at være gravid. Og da jeg uanset hvad max. er gravid halvanden uge endnu, tænkte jeg at det måske var meget godt lige at minde mig selv om, de fordele der også er.
Hermed en pros/cons liste over at være gravid:

Fordele:
1. Bryster! De er pæne, når man er gravid, og det er med at drage nytte af deres rundhed inden te-poserne sætter ind igen efter endt amning.
2. Hår! Jeg fælder næsten ikke, når jeg er gravid, og jeg kan lave en tyk, tyk fletning, Elsa-style (hvis jeg ellers kunne flette). Til gengæld taber jeg hår i hele lokker, så snart ungen er ude.
3. Jeg har en slags ferie lige nu, hvor jeg har flere timer dagligt kun til at nære mine egne behov. Bare sove, når jeg har brug for det, og spise, når jeg har brug for det, og stene Netflix, når jeg har brug for det.
4. Krop i det hele taget. Når man er rimelig højgravid, som jeg er lige nu, så spekulerer man ikke helt så meget over sit udseende og vægt. Min krop bliver i højere grad værdisat efter dens funktionalitet og ikke over dens udseende. Det er faktisk ret befriende.
5. Jeg sover stadig rimelig godt om natten, naturligvis med indlagte tissepauser og krampe i læggen, men trods alt en god lang nats søvn (især fordi jeg oftest går i seng inden kl. 22).

Og så er der lige de få ulemper, som jeg VIRKELIG glæder mig til at slippe af med:
1. Halsbrand! Jamen, det er nærmest en konstant tilstand og jeg æder Balancid, som var det slik.
2. Tarmsystem midlertidig ude af drift. Sådan har det været hver gang, og det varer for mit vedkommende hele graviditeten, og der er ingen præparater som for alvor hjælper.
3. Smerten ved at sidde ned i længere tid. Først og fremmest får jeg ondt i ryg og lænd, men der er også en skør muskel (tror jeg) mellem maven og det ene bryst, som altid begynder at blive øm, når jeg har siddet ned i over en time.

Konklusionen må være, at der trods alt er flere fordele ved at være gravid end der er ulemper. Meeeen, lad det nu ikke være en undskyldning for at blive derinde mere end højst nødvendigt, vel lillebror?!

Reklamer
Skriv en kommentar

2 kommentarer

  1. Håber baby snart melder sin ankomst 🙂 kh. Birgitte

    Svar
  2. Fantastisk liste! Jeg tænker…. Pros and cons… Hold lidt på lillebror endnu 😝

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: