Klar parat til skolestart

Nu skal det hele jo ikke kun handle om lillebror. Jeg har jo hele to andre herlige unger, som rent faktisk fylder det meste af min tid, så længe lillebror endnu er indenbords.

For eksempel var vi forleden til et informationsmøde omkring skolestart. Rumpen skal nemlig starte i skole efter sommerferien, og han kan næsten ikke vente! Han knokler med bogstaverne og har længe kunnet skrive sin storesøsters navn, men nægtet at skrive sit eget, fordi han ikke kunne få s’et til at vende rigtigt. Det blev næsten hele tiden til et 3-tal eller en lang spiral, som han tydeligt kunne se var forkert. Og så blev han gal og rev papiret i stykker, kastede med blyanten eller skyndte sig at lave kruseduller ud over hele papiret, så ingen kunne se, at han havde lavet noget forkert. Åh altså, det er så svært ikke at være perfekt og god til alting hele tiden, men vi forsøger at understrege vigtigheden af processen og rose og anerkende den og ikke bare resultatet.

Men for ikke så længe siden lykkedes det ham OMSIDER at lære s’et, så han nu kan vende det rigtigt hver gang! Så nu skriver han glad og gerne sit eget navn – på alt! Hvis han finder en gammel bon, hvis der ligger et stykke papir på bordet, hvis han lige synes at biblioteksbogen er ret meget hans, på sine arme osv. Men hey, det er vel skrivetræning alt sammen.

Forleden skrev Øglemor om fritidsaktiviteter, og jeg blev pludselig så glad for at bo i en lille by med et meget begrænset udbud af den slags. På samme måde er jeg også utrolig glad for byens størrelse, når det gælder overgangen fra børnehave til skole. Der er tre børnehaver i byen, og ingen friskoler eller andre oplagte skoletilbud indenfor en nogenlunde køre-radius, hvilket betyder at så godt som alle unger fra børnehaverne begynder på byens folkeskole. Tidligere havde de et langt indskolingsforløb, hvor de ældste børnehavebørn lige så stille og roligt blev sluset over i SFO’en, men efter reformen er der ikke råd til helt så meget, men indskolingsgrupperne mødes stadig hver mandag i SFO’en, hvor lærer hinanden at kende på kryds og tværs af afdelingerne. Det giver så meget tryghed i forhold til skolestarten, ikke mindst fordi bedstevennerne fra børnehaven følger med videre i skolen og de har lært at forholde sig til lokaliteterne på forhånd, så hverken menneskene eller stedet er fuldstændigt nyt.

Det bliver så underligt til sommer. Tænk sig, så har vi to skolebørn lige pludselig! Til gengæld har vi så også én, som ikke engang er begyndt i dagpleje. Mærkeligt scenarie. Slet ikke til at rumme lige nu. Men det skal jeg selvfølgelig heller ikke. Det er det der med at lade fremtiden blive i fremtiden og vente med at tackle den til den er blevet nutid, som jeg tidligere skrev om.
Det vigtigste er, at Rumpen glæder sig, og jeg tror, vi vil give ham en skoletaske i julegave, så han er endnu mere klar.

Reklamer
Tidligere indlæg
Skriv en kommentar

4 kommentarer

 1. Åhr, hvor skønt at han glæder sig! Vores sommer-skole-starter glæder sig også big time! Han interesserer sig dog ikke for bogstaver, hvilket måske skyldes, at hans navn rummer tolv af dem plus en bindestreg…. Det er hårde odds. Til gengæld er han top-skarp på tal, og kan læse trecifrede tal, plusse de tocifrede og trække fra med de enkle tal. Det mindes jeg ikke at de to store var lige så skrappe til….

  Svar
  • Ja, helt ærligt, hvordan kan I dog have givet ham sådan en udfordring med det navn?!
   Rumpens bedste ven, som hedder William, har også vældig bøvl ud af, at det første bogstav i hans navn ikke er med i alfabetet! (alfabet-sangen, forstås)
   Faktisk har alle disse overvejelser omkring det med at kunne skrive sit navn også påvirket mine tanker om navnet til lillebror. Jeg kigger på vores forslag gennem en hvor-svært-er-det-at-skrive linse, og eliminerer navne med s’er og andre bløde former (og det gør jeg så ikke rigtigt alligevel, fordi der er s i mit yndlingsnavn til lillebror).

   Men sejt at Mindste Pode er så god til tal. Det er da vildt imponerende. Det er jeg ikke engang sikker på at Troldepigen mestrer helt, selvom hun går i 1. klasse.
   Rumpen er absolut ikke talnørd – men hvor skulle han også have fået de evner fra? Jeg hadede matematik, indtil jeg kom i gymnasiet og fandt ud af, at jeg var mega hård til ligninger. Alt andet var dumt med dumt på.

   Svar
 2. Årh mand, skal han allerede i skole? Du har jo lige fået ham!
  Men ja, skoletaske er da alletiders julegave. Håber I finder en der er lige ham 🙂
  Kh. Birgitte

  Svar
  • Ja, ikke?! Den lille bitte dreng er altså ved at være ret stor.

   Jeg har været ved at kigge lidt efter skoletaske, men OMG hvor er de dyre!!! Det havde jeg helt fortrængt igen.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: