Dagen derpå

Da jeg var barn, blev dagene efter juleaften brugt på at rejse landet rundt og besøge diverse slægtninge, tage til julefrokoster og andre arrangementer. Jeg husker, hvordan vi en juledagsmorgen stod i øsende regnvejr og ventede på bussen til toget. Andre gange var det lange køreture i bil, hvor man på bagsædet kunne lege lidt med en julegave, mens min mor røg sine køre-smøger for nedrullede vinduer, og vi brokkede os over at det var alt for koldt.

Min opfattelse af “rigtig jul” handlede derfor om at være på farten og se en masse mennesker.

Derfor var det noget af et kulturchok at møde Mandens familie, som dels ikke er særlig stor, hvorfor en julefrokost med hele familien samlet kunne afvikles med et enkelt besøg, og dels er mere mageligt indrettet, så de havde tradition for, at man juledag ikke gik udenfor en dør, og for børnenes vedkommende slet ikke fik tøj på den dag, men blev inde og legede med sine julegaver, spiste rester af julemad og julegodter, og måske samledes om noget i tv.

Det har taget mig lidt tid at vænne mig til det – og kostet lidt dårlig samvittighed at melde fra til julekomsammener – men jeg er faktisk blevet rigtig glad for at holde juledag i nedsat tempo.

Således ligger Manden nu og sover på sofaen med en ligeledes sovende baby på maven. De to ældste spiller LEGO Dimensions – den ene med sine nye rulleskøjter på, som har været på hendes fødder stort set uafbrudt siden hun fik dem igår. Den anden har bygget sin nye Flexitrax-bane rundt i hele stuen, hvor den nu står til fri afbenyttelse til leg og til at falde over. Jeg selv sidder iklædt nat-amme-outfit og sutsko i min mest fantastiske jule- og forskudsfødselsdagsgave fra hele min pukkelryggede familie: en gyngestol!

Min nye bedste ven: Børge M


Dagen derpå tegner til at blive helt perfekt!

Reklamer
Tidligere indlæg
Næste indlæg
Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. urkmadklub

   /  25. december 2016

  Velkommen til de mageliges verden 😀
  Jeg kan på ingen måde forstille mig at skulle noget i dag. Min familie har brugt dagen på matador marathon og at lære min søster at strikke og jeg synes det er fantastisk.

  Svar
 2. Lucky you! Jeg har lavet den omvendte model, og jeg er virkelig ikke fortaler for al den rakken rundt i juledagene. Ekstremt opslidende. Kombiner eventuelt med lidt omgangssyge, og bingo!, så er juleidyllen sporløst forsvundet. Stort tillykke med Børge, såååå fed! Fortsat rigtig god julenydning! ❤️

  Svar
  • Åh nej dog, ikke omgangssyge! Det lyder som en virkelig dårlig cocktail. Håber I alle er på den anden side af det nu.

   Svar
 3. Stemmer også for den magelige… nogle år har vi besøgt nogen den 26… enkelte den 25, men med lille familie der ofte er sammen d 24 med ovrnatning, ja så var vi jo der alle d 25 om morgnen.
  hele dagen i nattøj bliver det dog aldrig da Zorro jo skal luftes (huske faktisk ikke at vi var hele dagen i nattøj selv når vi ikke havde hund… men lang tid i det absolut) i teorien kunne jeg beholde nattøj og kravle i flyverdragt med det på…. er gjort før ved halsbetændelse.
  du ønskes et godt nytår til dig og din familie

  Svar
  • Tusind tak, Anette.
   Og ja, det er da klart, at når man har hund er der nogle andre krav til dagen. Og det er jo heller ikke nattøjet det handler om – det er bare et symbol på, at man ikke skal ud og være “præsentabel” nogen steder, men kan hygge sig i hjemmet.
   Jeg håber også at du kom godt ind i det nye år.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: