Lidt om skolestart og 6 års fødselsdag

Så er starten gået. Rumpenissen har nu været skoledreng i 0. K. i godt 2 uger, og midt i alt det nye har vi også fejret hans 6 års fødselsdag.

Skolestart er en blandet pose bolcher. Lad os starte med det gode: Rumpen fortæller hver dag, at det har været en god dag. Han er grundlæggende glad og har stor lyst til at lave opgaver og “lektier” både i skolen og herhjemme. Han går i klasse sammen med – og sidder ved bord med – sin bedste ven fra børnehaven, og det er en stor tryghed for ham.
Men, han bruger SÅ mange kræfter på at holde sammen på sig selv i skolen og leve op til de mange forventninger, så i det øjeblik han ser mig, når jeg henter ham, bryder han fuldstændig sammen, som regel i vredesudbrud. Herhjemme er der konflikt på konflikt og om aftenen og om morgenen vil han ikke afsted i skole og græder over, at de “bare skal sidde i rundkreds hele tiden.” Der kræves meget tålmodighed af forældrene.

Og midt i det hele havde han så fødselsdag. Han ville rigtig gerne have en fest, men var samtidig meget nervøs for det. Vi måtte sige til klasselæreren, at han ønskede hverken at blive sunget for eller hyldet med hurra-råb, og det accepterede hun heldigvis. Vi nøjedes også med at tage hans fødselsdagshold med 10 drenge med hjem, i stedet for alle klassens drenge, og det var rart for mig at få sat ansigt og navne på lidt flere af hans nye kammerater. Jeg så også der, at han faktisk også søger nogle af de andre drenge udover bedstevennen.
Rumpen valgte sit overgearede mode som kaperings-strategi for fødselsdagen, men det var også ok og det hele gik fint.

Men åh, altså, det er godt nok hårdt arbejde at være Rumpen – og Rumpens forældre i disse dage.

Reklamer
Skriv en kommentar

2 kommentarer

  1. Åh ja, det lyder da godt nok ikke så rart for hverken rumpe eller rumpeforældre. Ældste Podes bedste vens lillebror (kan du følge med?) han græd fire uger i træk da han startede i skole, men så stoppede det pludseligt – alle åndede lettet op, og han blev den gladeste dreng. Jeg håber, at det samme sker for rumpen; at han snart ånder lettet op, og finder trygheden i den nye dagligdag. Men altså: Det er virkelig også pissehårdt at starte i skole!!

    Svar
  2. oeglemor

     /  24. august 2017

    Åh, det lyder lige som skolestarten herhjemme. Grundlæggende begejstring over skolen, men også mange følelser at tumle med med ekstra temperament som følger. Jeg krydser fingre for, at tilstandene snart normalisere hos både jer og os. Og hey – tillykke med ham den 6-årige 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: