Jeg vil gerne nedlægge forbud mod motorisk udvikling

… i hvert fald om natten.

Klokken er nu 12.30 og jeg har været vågen i 8 timer. Jeg sidder på arbejde og forsøger at tænke sammenhængende tanker, men det vil ikke helt lykkes, så nu nupper jeg en blog-detour, mens kaffen løber igennem, så jeg forhåbentlig kan få et skud energi til eftermiddagens arbejdsopgaver.

Bettefyren har aldrig rigtig været meget for at sove længe om morgenen. Vi havde en gylden tid, da han var helt spæd, hvor man kunne amme ham kl. 5 og få ham til at sove helt til kl. 7. Det var skønne, skønne dage.
Det meste af hans snart 1-årige liv har han foretrukket at begynde dagen mellem kl. 4 og 6. Jeg kan til nøds acceptere at kl. 5 er morgen. Det er meget tidlig morgen, men det er trods alt dag. Når der står noget som helst med 4 på uret, så er det altså nat! Men det har den lille bavian ikke megen respekt for, og de sidste par nætter har han lige toppet det hele med motorisk udvikling.

Således vågnede jeg i forgårs kl. 2.30 til en storgrinende Bettefyr, der åbenbart lige havde lært sig selv at rejse sig og stå på fødderne! Han har øvet sig SÅ længe. Hver eneste dag har han møffet sig hen til et bord, en sofa eller bare et par voksne ben der står lidt stille, grebet godt fat og hevet sig op, men endnu var det kun lykkedes ham at komme op på knæene. Han kunne simpelthen ikke lure, hvordan han fik flyttet vægten hen på fødderne, så han kunne støtte på dem, hvorfor han, hver gang han har prøvet at rejse sig, er væltet bagover og har banket hovedet ned i gulvet. Den proces har udspillet adskillige gange dagligt gennem de sidste to måneder.

Derfor skulle man måske nok tro, at jeg ville have været mere begejstret over, at han omsider fandt teknikken til at rejse sig. Han havde muligvis selv forventet hurra-råb, krammere og kys på stribe, og måske endda en parade gennem byen til hans ære. Men når der står 2.35 på uret, så er det en lidet begejstret udgave af undertegnede, man møder, så i stedet fik han en vred mumlen og blev lagt ned igen.
Men det var jo bare en anledning til at vise mig, hvor dygtig han var, så… bum bum bum stod han op igen, mens han grinede og savlede og gyngede fra side til side med hænderne solidt plantet på tremmesengen.

Herefter begyndte en længerevarende leg med gentagne runder af “NU lægger du dig ned og sover” efterfulgt af et ninjamove, som fik Bettefyren op at stå igen. Legen vækkede også Manden, og vi forsøgte at give flaske og ae og putte og gå med, men endte med at kapitulere og stå op med drengen.

I nat ventede han helt til kl. 4.30 med at vise mig sit seneste trick: nemlig at mestre teknikken til selv at komme fra liggende til siddende stilling. Han har muligvis kunnet det længe, for ellers ved jeg ikke helt, hvordan han kom op at stå, da han lå i sengen, men det var det move jeg skulle se i morges, hvor han blev ved med at lægge sig og sætte sig op igen, og blev frygtelig hidsig, da han efter flere omgange fik sig klemt inde under sengeranden, så han ikke kunne komme op at sidde igen.

Det skøre ved knægten er så, at han har nægtet at gøre nogen af delene i løbet af dagen herhjemme. Det kræver åbenbart både madras, dyne og tremmeseng for at blive ninja. Jeg tør knapt tænke på, hvad han finder på at lære i nat.

I øvrigt har alt det her mindet mig om dengang Rumpenissen lærte sig selv nye tricks efter puttetid og kom en smule galt afsted.

Reklamer
Skriv en kommentar

1 kommentar

  1. Ja, hvis du venter længe nok, så imødekommes din anmodning nok helt af sig selv, det tror jeg bestemt. Bare vent en tolv-tretten år, så skal du se løjer. Okay, right, jeg kan måske godt se, at det virker en lilllllle smule udsigtsløst lige nu. Men igen: fat mod! ❤️

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: