Hvor er den gode indkøbsliste-app?

Apropos mangel på tid så er noget af det første, der bliver ofret på hverdagens pressede alter, i hvert fald i denne husstand, indkøb og madplan. Det er på en måde paradoksalt, for kunne jeg få det til at fungere, ville det afhjælpe en stor del af den daglige “Shit shit shit, skal vi virkelig have aftensmad igen i dag?”-stress.

I mindre pressede tider fungerer familiens indkøbsrutine på den måde, at jeg begynder med en liste over alt, hvad vi mangler. Herefter tjekker jeg, hvad vi har af grøntsager og øvrige rester, der trænger til at blive brugt, samt ser ugens tilbud igennem og ud fra det sammenstykker jeg en madplan og fylder indkøbslisten ud med det, vi mangler for at kunne lave de pågældende retter.
Det er en aktivitet, der tager ca. halvanden times tid og oftest foregår lørdag formiddag, hvorefter vi handler ind til hele den efterfølgende uge og kun skal supplere med mælk og brød.

Når jeg så bliver presset på tid, eller pludselig skal til fødselsdag eller andre uhyrligheder om lørdagen, går der kuk i mit system, og jeg kan ikke finde tiden til hverken at få lavet madplan eller handlet ind (og det er helt sikkert også fordi de to aktiviteter er blevet sammenflettet så tæt i mit hoved, at jeg ikke tror, at det er muligt at lave indkøbsliste den ene dag og handle ind den næste).

I den nyligt overståede pressede periode slog det mig, at min indkøbsliste som regel består af de samme ting hver uge. I hvert fald er mindst halvdelen gengangere, for vi skal sjovt nok altid have gulerødder, mælk, toiletpapir og hamburgerryg. Det blev en øjenåbner for mig, og jeg indså, at kunne jeg få lavet en basis-indkøbsliste, ville det måske ikke blive så uoverskueligt for mig at få tilføjet de få ekstra tilbud og manglende ingredienser, selv i travle tider.

Min hjerne opererer ikke altid helt logisk, så i stedet for at udforme listen gik jeg i gang med at lede efter en indkøbsliste-app, hvor man kunne oprette basislisten, samt selvfølgelig rette i den og tilføje både tilbud og andre indkøb. Allerhelst én som også kunne gruppere det i kategorier, fx frugt og grønt og kolonialvarer. Og endnu mere allerhelst én, hvor man kan dele listen mellem flere devices, så det ikke gør det store om det er min mand eller jeg, der handler ind.

Til min store skuffelse kunne jeg ikke finde en app, som kunne alt det. Jeg kunne godt finde én, der grupperede det, og én hvor man kan tilføje tilbud fra tilbudsaviser, og sågar én, der kunne tilpasse listen til den butik man befandt sig i, så man ikke skulle gå omveje. Men ingen af dem kunne oprette en basisliste, som man kan gemme fra uge til uge.

I stedet har jeg nu printet min basisliste ud, og så må jeg gå helt old school til værks med at skrive de øvrige indkøb på i hånden og tage en fysisk seddel med mig i butikken, som jeg så kan gå og strege ud på. Det har selvfølgelig også en charme, bortset fra at jeg formåede at få den gennemblødt i regnen, da jeg debuterede i old school-indkøb, og derfor ikke kunne læse det hele og heller ikke strege ud undervejs.

Er der nogen af jer, der har fundet den gyldne indkøbsliste-app? Eller er det kun mig, der køber det samme uge efter uge, så der ikke er noget marked for sådan en app?

Reklamer
Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. Vi kører med fjernlager, og skriver ned på whiteboard hver gang vi tager den sidste af noget fra fjernlageret – fx, når den sidste pose rosiner bliver taget fra lageret og ud i køkkenskuffen, skriver jeg det på, og næste gang vi køber ind køber jeg fire poser (hvis der er tilbud køber jeg mere) Det er kun ganske få ting jeg aktivt kigger efter tilbud på, det er fx soyadrik og smørbar, som koster ca halvdelen i kampagneperioder.

  Vi har ikke en madplan, men køber grøntsager ind efter hvad der er i sæson og hvad der ser nogenlunde godt ud, og så tryller Stodderen i køkkenet – det kan han altid, så længe der er linser, pasta, ris osv og friske grøntsager. Vores indkøbsvaner er selvfølgelig lidt lettere at balancere, fordi vi ikke køber mælk, æg og kød, som hurtigt løber på datoen.

  I gamle dage havde mig og (ex)Manden en afkrydsningsliste, skræddersyet med de ting vi købte, og ordnet efter hvor de var placeret i den lokale Rema. Jeg printede en bunke og så var den øverste “aktiv” – der hvor man lige satte et kryds (eller skrev antal) når man opdagede noget manglede, og som vi så fyldte ud med resten på handledage. Det fungerede superfint, men så flyttede vi, og det var fakta der var tætteste på, og så duede sedlen ikke, og jeg fik aldrig lavet en ny. Haha. Sådan er der så meget. Der var også engang vi var organiserede nok til at lave madplan for en hel måned (eller to). Ha.

  Jeg forsøgte også med apps engang, men min erfaring blev at det tager meget mere tid end det sparer.

  Hilsen hende der engang levede af frostpizzaer fra lidl i en hel måned, fordi vi hver dag klokken lidt i seks kom i tanke om at vi igen havde glemt konceptet aftensmad 😂

  Svar
  • Haha, tak for din uddybende kommentar og for følelsen af ikke at være selv med at glemme aftensmad som koncept 😀

   Jeg har også en liste på køleskabet til de ting, man tømmer eller pludselig opdager, at man mangler, men som man har glemt, at man mangler næste gang man skal handle ind. Vi har en Dagli’Brugs lige overfor vores hus, som vi refererer til som fjernlageret, men det kan godt blive dyrt i længden, modsat jeres fjernlager, som lyder helt fantastisk.

   Jeg er desværre ikke, som din stodder, god til lige at trylle noget frem af hvad vi har – i hvert fald ikke i hverdagen, for det kræver lidt mentalt overskud hos mig, og det kniber det altså med en onsdag eftermiddag kl. kvarter i spisetid. Og så er vi en både stærkt mælkedrikkende, gluten- og kødspisende familie, så ting løber på dato her, hvis jeg ikke planlægger rundt om at få det brugt. 😉

   Svar
 2. Pernille

   /  22. juni 2018

  OurGroceries, hvor du opretter en “opskrift” med alle genganger-varer. Så skal du bare tilføje opskriften til den valgte indkøbsliste. Man kan selv lave kategorier og skal så vælge en kategori, når man tilføjer en ny vare. Når man så tilføjer den vare næste gang, kan den huske kategorien. Vi bruger den altid.

  Svar
 3. TAK Pernille! Den vil jeg straks tjekke ud.

  Svar
 4. Vi er fan af Wunderlist hos os – den er dejlig nem, og flere kan tilføje/krydse af fra egne telefoner, så man kan hjælpes ad (:

  Svar
  • Ja, jeg er også ret vild med, at den kan deles over flere enheder. Vi bruger den ofte til pakkelister til ferie og lignende, men jeg er ikke så glad for den til indkøbslister, fordi den sletter, når man streger et punkt ud, og jeg ikke selv kan bestemme rækkefølgen på punkterne. Jeg har heller ikke set, at man kan gemme en liste som skabelon? Måske har jeg bare ikke undersøgt app’en nok 🙂

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: